Portal Otok Pag

Bivši načelnik Kolana Josip Zubović nije kriv zbog otpisa komunalnog doprinosa

Za štetu nešto manju od 100 tisuća kuna za koliko je Općina Kolan, inače bivši poslodavac bivšeg načelnika u osobi tuženika Josipa Zubovića, Općinski sud u Zadru, tj. njegova stalna služba u Pagu, odlučila je da – nije kriv.

Općina Kolan, podsjetimo, tužila je Josipa Zubovića za iznos od 98.452,80 kuna zbog rješenja o otpisu komunalnog doprinosa za nekoliko osoba, za što je tuženik smatrao da su doneseni nezakonito.

Glavni adut tužitelja bilo je svjedočenje zaposlenika ove Općine, Petra Šupraha, koji je u svom iskazu naveo kako je nekoliko puta Zubovića upozorava od mora poštovati akte Općine, no isti to, prema njegovim riječima, nije činio.

Zubović je u svojoj obrani iznio kako nije znao što potpisuje kao načelnik, već da je potpisivao isključivo dokumente koje mu je donosio pročelnik, imajući u njega puno povjerenje.

Tijekom sudskog postupka nije se moglo sa sigurnošću, kako navodi Sud, ustvrditi činjenica da je tuženik uzrokovao štetu Općini, pa je tako sud po odluci sutkinje Vilke Škunca donio rješenje o odbacivanju tužbe.

Umjesto da je Općina u svoj proračun prihodovala iznos za koji je tužila Zubovića, na kraju će iz istoga morati platiti odvjetničke troškove u iznosu od 16 tisuća kuna koje će sjesti na račun odvjetnika Milana Petričića.

Facebook komentari

komentara