Portal Otok Pag

Damir Čemeljić prozvao Pernjaka za rasipanje općinskog novca

Politički aktivist iz Kolana Damir Čemeljić obrušio se na novog općinskog načelnika Marina Pernjaka prozivajući ga za nepoštivanje zakona o javnoj nabavi i neracionalno trošenje proračunskog novca.

Na 12. sjednici OV-a Općine Kolan , vijećnici su optužili načelnika da se prilikom radova na poljskim cestama, nije poštivao Zakon o javnoj nabavi. Navodno je načelnik direktno poslao ponude za izvršenje radova i bez natječaja angažirao firme koje su obavile posao! Pametnome dosta! Zanima me dali će OV Općine Kolan podići kaznenu prijavu protiv načelnika, ako je to točno? Isto tako načelnik je angažirao firmu za čišćenje terena, npr. takozvanu Park šumu u Mandrama i za preko 100 000.- kn opteretio proračun , a iste radove moglo je obaviti naše komunalno poduzeće . Pametnome dosta ! Kurbin pir u Općini Kolan se nastavlja, napisao je Damir Čemeljić na svom Facebook profile.

Načelnik Pernjak odgovara kako njegovi napadi nemaju smisla jer je prilikom odabira izvođača poštovan zakon o javnoj nabavi te je odluku o njegovom izboru donijela tročlana komisija u kojoj su dva člana oporbeni vijećnici. Vezano uz angažman firme za čišćenje terena, Pernjak je rekao sljedeće:

Prvo smo imali razgovor s direktorom našeg komunalnog poduzeća Kolan i tek kad smo se uvjerili da ono ne može taj posao odraditi jer nemaju dovoljno ljudstva i tehničkih sredstava, mi smo se odlučili na angažman vanjske tvrtke. Nama nije u interesu da posao koje mogu napraviti naše tvrtke, dajemo drugima. Krenuli smo u nabavu opreme koje će Komunalnom društvu Kolan omogućiti obavljanje poslova za koje smo do sada angažirali druge tvrtke. Radi se o poslovima održavanje javne rasvjete i pražnjenja crnih jama, kazao je.

 

Facebook komentari

komentara