Portal Otok Pag
Matija Lipar

Mihovim Paškim sirom, Otočanom i Tartufinom sladit će se na istoku i zapadu Amerike

Sirana Mih iz Kolana priprema trgovački proboj na tržište SAD-a, pozitivna je gospodarska vijest koja nam dolazi iz Kolana. Pozadina ovog strateškog poslovnog poteza nalazi se u visokim priznanjima za kvalitetu sira koja su prije dvije, odnosno četiri godine osvojena Svjetskim prvenstvima u ocjenjivanju sira koja su upravo održana u Americi.

Mi smo već sada u kontaktu s dva distributera iz New Jerseya i San Diega kojima pokrivamo istočnu i zapadnu obalu SAD-a. Njima ćemo ponuditi naša tri sira: Paški sir, sir Otočan i naš novi brand na koji smo jako ponosni Tartufin. Ova tri proizvoda želimo učiniti dostupnim u određenim restoranima i trgovinama, kaže direktor Sirane Mih Šime Baričević te otkriva marketinšku strategiju osvajanja američkog tržišta:

Ove godine prijavili smo se ponovno na Svjetsko prvenstvo u ocjenjivanju sira s ova tri naša sira. Na tom ocjenjivanju planiramo prisustvovati i fizički kako bi stvorili nove kontakte. Očekujemo da ćemo polučiti dobar rezultat, a samim time napraviti i dobru promociju našeg proizvoda. Ove godine se natječemo, a već iduće godine planiramo se pojaviti kao izlagači.

Godišnja proizvodnja Sirane Mih se kreće oko 200 tona sira, a očekuje se da će se na američko tržište plasirati 15 do 25 tona sira.

Facebook komentari

komentara