Portal Otok Pag

Pernjak kod Bandića; Početak suradnje oko vatrogastva, turizma ali i gospodarenja otpadom

Krajem prošlog tjedna održan je radno – operativni sastanak s gradonačelnikom Grada Zagreba gosp. Milanom Banićem na kojem su sudjelovali gđa. Mirka Jozić pročelnica za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša, Ana Salopek voditeljica odjela razvoja proizvoda pri Turističkoj zajednici Grada Zagreba, Mateja Vukmirović, glasnogovornica gradonačelnika Milana Bandića, Jasmina Zuber Majerić direktorica Sektora operative pri Zagrebačkom holdingu d.o.o. Podružnica Čistoća, Marijan Ćužić, pomoćnik voditelja Podružnice Čistoća pri Zagrebačkom holdingu d.o.o., Zlatko Križanić, predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Zagreba, Siniša Jembrih, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba, Mario Hrgović, pomoćnik pročelnika Sektora za poslove zaštite od požara, obrane i informacijske sigurnosti, pomoćnica pročelnika za poslove kabineta gradonačelnika i protokol, Lorena Šugar, pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela Općine Kolan, Anđela Paladina, Marinela Štambak Dabo te gradonačelnik Grada Zagreba gdin. Milan Bandić i načelnik Općine Kolan Marin Pernjak.

Inicijativa ovog sastanka je početak kvalitetne suradnje između Grada Zagreba i Općine Kolan na poljima vatrogastva, turizma i gospodarenja otpadom. Svakako moramo naglasiti da je gradonačelnik Milan Bandić vozilo koje je bilo na posudbi našoj Čistoći i održavanju Kolan ovoga ljeta kao dodatna pomoć za odvoz otpada na ovom sastanku i donirao u trajno vlasništvo Čistoći, na čemu smo zahvalni i na što smo izuzetno ponosni. Također naša Čistoća te Podružnica Čistoće pri Zagrebačkom holdingu surađivat će u svim ostalim aspektima.

Suradnja na polju turizma za sada je dogovorena u vidu sudjelovanja Općine Kolan na Adventu u Zagrebu te sudjelovanje Grada Zagreba na našoj Fešti od sira, no svakako ovo je samo početak povezivanja naših turističkih zajednica te razmjenjivanje iskustava i unaprjeđenje istih.

Vatrogasna zajednica Grada Zagreba te Javna vatrogasna postrojba  surađivat će s našim DVD-om Kolan po pitanju opreme i ljudstva. Njihovo iskustvo svakako će biti velika pomoć našim vatrogascima koji će ovom suradnjom unaprijediti i poboljšati svoj dosadašnji rad.

Na kraju moramo se zahvaliti Gradu Zagrebu na prekrasnom prijemu i velikodušnosti koju su nam pokazali. Suradnja naših lokalnih samouprava će se sigurno nastaviti i dalje te svakako možemo i imamo mnogo za naučiti jedni od drugih, napominju iz Općine Kolan.

Facebook komentari

komentara