Portal Otok Pag
Matija Lipar

U subotu u Općini Kolan tribina o zaštiti paškog sira oznakom izvornosti

Udruga proizvođača paškog sira otoka Paga u suradnji sa Općinom Kolan i turističkom zajednicom Kolan Vas pozivaju na stručnu tribinu na temu: “Zaštita paškog sira zaštitnom oznakom izvornosti” koja će se održati u prostorijama općine Kolan (u dvorani na katu), dana 01.09. u 10.00 sati.

Na tribini će govoriti predstavnici Ministarstva poljoprivrede koji će pojasniti zakonsku regulativu i pravila označavanja proizvoda, predstavnici certifikacijskog tijela, tvrtke “Biotechnicon d.o.o.” koji će pojasniti proces certifikacije proizvođača, članovi radne skupine udruge koji su radili na izradi specifikacije i pripremi same zaštitne oznake.

Uz predavanja će biti i mogućnost postavljanja pitanja te se nadamo cijeli proces kvalitetno i jasno približiti svim proizvođačima zainteresiranima za certifikaciju. Poziv se odnosi na sve proizvođače paškog sira, proizvođače mlijeka i sve one koji to žele i planiraju postati.

Također dobrodošli ste svi vi željni informacija i svi koji žele čuti i naučiti o samoj zaštitnoj oznaci izvornosti, napominju organizatori.

Facebook komentari

komentara