Portal Otok Pag

Ekološka katastrofa prijeti Vlašićima – zbog ljudskog nemara?!

Čitateljica našeg Portala putem rubrike “Bruntulanje” poslala nam je slike deponija na samom ulazu u pitoreskno mjestu Vlašići. Također smo obaviješteni da se na deponiju nalaze i strvine životinja (?!?) što je jedna vrsta ekološke katastrofe. Ova ružna slika odraz je očito ljudskog nemara i nebrige prema prirodi, a i samom mjestu jer su Vlašići inače jako lijepo turističko mjesto s jednom od najljepših plaža na otoku.

U vezi ovog problema kontaktirali smo gđu. Jadranku Magaš, predsjednicu mjesnog odbora Vlašići koja nam je potvrdila postojanje deponija, no problem koji imaju već godinama.

Svake godine tijekom svibnja nekolicina mještana se organizira te počisti otpad, otpad odvezu komunalci, no svake godine na istom mjestu ista priča – deponij opet nastane, kazuje nam Magaš.

Potvrdila nam je da su prošle godine pronašli strvine svinja. Ovaj podatak osobno smatramo prestrašnim! Netko očito ne shvaća koliku katastrofu može prouzročiti!

Također nam je rekla je čak pokušala napraviti nekakvu branu od kamenja da se ne može pristupiti u ovom mjestu, no to nije bilo od velike pomoći.

Ovo definitivno nije slika koja bi trebala dočekati turiste na samom ulazu u Vlašići, ali očito je nekim ljudima ekologija i briga o prirodi strani pojam.

Ovim putem apeliramo na mještane Vlašića da se probude i osvijeste jer briga o prirodi počinje od osviještenih pojedinaca.

Facebook komentari

komentara