Portal Otok Pag

Poziv na radionicu “Edukacija o korisnosti otpada” u OŠ Juraj Dalmatinac u Pagu

U organizaciji udruge Volim Vlašići a u suradnji sa tvrtkom Eko d.o.o. za gospodarenje otpadom Zadarske županije održati će se radionica „Edukacija o korisnosti otpada“ u petak, 20.4.2018. s početkom u 13 sati u OŠ J. Dalmatinac u Pagu.

Učenici od 1. do 4. razreda OŠ Juraj Dalmatinac, njih ukupno 116 će kroz zgode i nezgode g. Otpadića, maskote napravljene od recikliranih materijala, naučiti u koji spremnik odložiti koru od banane, novine, staklo i plastiku, a pripremljena je i prigodna pjesmica. Na ovaj se način djeca uče raspoznavati čemu služe smeđi, žuti, plavi i zeleni spremnik te kako i sami kući mogu iskoristiti ono što bi inače odbacili da naprave neku novu stvar. Radionicu vodi Ljiljana Jurjević, voditeljica Odjela za odnose s javnošću, edukaciju i arhiv u tvrtki Eko d.o.o. za gospodarenje otpadom Zadarske županije.

S obzirom da je prošla, najavljena radionica bila odgođena zbog bure i nepovoljnih vremenskih uvjeta ovaj novi termin idealno će se poklopiti sa datumom 22.4. kada se obilježava Dan planeta Zemlje.

Upravo tim povodom udruga će u subotu, 21. travnja u 16 sati organizirati Akciju čišćenja i uređenja dječjeg igrališta u Vlašićima. Na akciji će sudjelovati članovi i volonteri udruge, djeca, učenici OŠ J. Dalmatinac, područne škole u Vlašićima te učiteljica i roditelji.

Udruga Volim Vlašići će tijekom travnja i svibnja organizirati nekoliko akcija: Zelenu i Plavu čistku  s ciljem uređenja mjesta pred turističku sezonu u suradnji sa MO Vlašići i privatnim iznajmljivačima smještaja.

Pokrovitelj eko akcija je Turistička zajednica grada Paga kojoj zahvaljujemo na podršci i suradnji, izjavila je Ana Žunić, predsjednica udruge Volim Vlašići.

Facebook komentari

komentara