Portal Otok Pag

Udruga Volim Vlašići pridružila se kampanji “World Cleanup Day”

Udruga Volim Vlašići ove je godine dijelom globalne kampanje World Cleanup Day koja će se diljem svijeta održati na isti dan – 15. rujna 2018.

World Cleanup Day započinje u subotu, 15. rujna u 10 sati u Novom Zelandu, a s izlaskom Sunca u svakoj vremenskoj zoni volonteri će prenositi zeleni val u svojim zemljama. Akcija će obuhvatiti sve 24 vremenske zone i završiti 36 sati kasnije na Havajima.

World Cleanup Day obilježavamo akcijom čišćenja plaže u Vlašićima, u subotu, 15.9. s početkom u 9h. U akciji će se skupljati plastični predmeti i zaostali rekviziti: suncobrane, ležaljke, luftmadrace, koji su nakon sezone ostali na plaži.

Cilj rujanske akcije je okupiti 5% ukupnog stanovništva Republike Hrvatske, očistiti cijelu zemlju od otpada u samo jednom danu i promijeniti sliku Hrvatske te tako utjecati na podizanje svijesti građana o problemu neodgovornog odnosa prema otpadu.

Jedan dan. Jedan planet. Jedan cilj… Ideja se proširila svijetom i do sada je globalni pokret Let’s do it! okupio 112 zemalja i sudjelovalo je preko 14 milijuna volontera.

15.9.2018. je World Cleanup Day, na taj dan udružujemo se s milijunima ljudi u svijetu i ostvarujemo zajednički cilj: čišću i zdraviju Zemlju! Svi vi dobre volje, pridružite nam se, let’s do it! Vidimo se u subotu u 9h, poslije akcije kupanje i kava.

Milijuni volontera u 150 različitih zemalja ujedinjeni da očiste svijet u jednom danu. Pozivamo sve da se priključe ovoj najvećoj inicijativi u ljudskoj povijesti i pomognu doprionijeti čišćoj budućnosti.

Facebook komentari

komentara