Portal Otok Pag

Udruga Volim Vlašići odradila je akciju čišćenja plaže

U sklopu globalne kampanje World Cleanup Day koja se diljem svijeta održala 15. rujna 2018. udruga Volim Vlašići odradila je akciju čišćenja plaže u Vlašićima na otoku Pagu.

U akciji je sudjelovalo 5 članova/volontera udruge koji su u vremenu od 9-12 sati sakupili plastične predmete i zaostale rekvizite: suncobrane, ležaljke, luftmadrace, boce, limenke, spužve, zaostali ribolovni alat, kućni otpad i sl. koje su nakon turističke sezone neodgovorni pojedinci ostavili na rivi i plaži. Iako se plaža čistila 3 mjeseca svakodnevno te unatoč postavljenim koševima i natpisu “Zabranjeno odlaganje otpada”, uspjeli smo sakupiti preko 15 vreća raznog opada. Zahvaljujemo svima koji su se odazvali na akciju kako bi doprinijeli čišćem i urednijem mjestu Vlašići. Izuzetno smo ponosni što smo bili dijelom ove akcije uz milijune volontera u 150 različitih zemalja, ujedinjeni da očiste svijet u jednom danu, izjavila je Ana Žunić, predsjednica udruge Volim Vlašići.

Cilj rujanske akcije je okupiti 5% ukupnog stanovništva Republike Hrvatske, očistiti cijelu zemlju od otpada u samo jednom danu i promijeniti sliku Hrvatske te tako utjecati na podizanje svijesti građana o problemu neodgovornog odnosa prema otpadu.

Jedan dan. Jedan planet. Jedan cilj…Jer Planet B ne postoji… kada ćemo to konačno shvatiti?

Facebook komentari

komentara