Portal Otok Pag

Kulturno-sportsko lito – Zubovići 2018.

U Paškoj vali, samo par kilometara od Novalje, i na nekoliko kilometara od popularne plaže Zrće, na škrapama paškoga Barbata smjestili su se Zubovići- malo otočko mjesto sa svega dvjestotinjak stanovnika, od kojih se gotovo svi, pogađate, prezivaju Zubović.

Okruženi su prekrasnim šljunčanim plažama, te škrapama i liticama, idealnim za posjetitelje avanturističkog duha.

Skriveni od buke i vreve, te užurbanog načina života, Zubovići su idealno odredište za sve one koji žele uživati u miru i privatnosti, ali još uvijek u blizini raznih društvenih događanja.

Međutim, ako ste se odlučili za odmor korištenja automobila, društvenih događanja, zabave, kulture i sporta ne fali ni u Zubovićima. Zubovići i udruga „Veli Škoj Zubovići“ i ove godine priređuju razne kulturne, gastronomske, sportske i zabavne večeri. „Kulturno-sportsko lito Zubovići 2018“ počinje 07.07. 2018. sa danima barbajskoga luka i pikov pod nazivom „Pici u padelici“. Da pojasnimo, pici ( ili kako ih u nekim krajevima nazivaju paski) su izdanci češnjaka, koji se u paškim Barbatima tradicionalno sadi već desetljećima. Pici se pripremaju na „mali milijun načina“, a na trećim danima barbajskoga luka svi posjetitelji moći će ih degustirati. Isto tako posjetitelji će moći naučiti kako se to u Zubovićima plete luk, a fešta od pikov uz glazbu i pjesmu nastavit će se do dugo u noć. Pridružite nam se u Konobi Marina od 19.30 sati.

Sredinom srpnja, 13.07. u 21.00 sati na programu je koncert ženske klape Kapric iz Zadra, koji će se održati u Antonovim dvorima, starom dijelu Zubovića, među starim kamenim kućama.  Sportske igre: turnir u bočama, kartama balinčekima ( škrije) održava se 28.07. od 19.00 sati.

Kolovoz je već tradicionalno rezerviran Škojoviziju– otočku komediju u Antonovim dvorima 03.08. u 20.30sati, najbolja ribarska fešta na otoku održat će se 11.08. uz na mulu. Uz nastup Giuliana sve posjetitelje očekuju morske delicije i vrhunska zabava do dugo u noć.

Bogati ljetni program, panoramski pogled na paški zaljev, uživanje u prirodnim ljepotama i zalasku sunca, razlozi su zašto su Zubovići primamljiva ljetna destinacija koja obećava odmor za dušu i tijelo.  Ako nismo bili dovoljno uvjerljivi, dođite u Zuboviće i uvjerite se sami.

Za detaljan program posjetite Facebook stranicu Udruga Veli Škoj Zubovići.

Facebook komentari

komentara