Portal Otok Pag
Foto: Adriana Zubović

Mala škola izrade tradicijskih predmeta od vune i vršica od žuka u Zubovićima

U okviru projekta “Zubovići za Pag, za bolje sutra na otoku od kamena” financiranog od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, u organizaciji Udruge “Veli škoj” Zubovići, u nedjelju 29. travnja s početkom u 16 sati održat će se Mala škola izrade tradicijskih predmeta od vune i vršica od žuka.

Radionice će se održati na gušterni na mulu u Zubovićima, a u slučaju lošeg vremena na terasi Konobe Marina.

Ovim putem pozivamo svu djecu, ali i odrasle, da se odazovu pozivu i provedu s nama ugodno nedjeljno popodne, te da zajedno oživimo tradicionalne običaje Zubovića, istaknula je Ivana Zubović, voditeljica projekta.

Voditelji radionice izrade vunenih predmeta i vršica su Marija Zubović i Ivan Zubović Škvija. Osim tradicijskih vunenih predmeta, izrađivat će se i suveniri od vune koji će polaznici zadržati za uspomenu.

Cilj projekta Zubovići za Pag, za bolje sutra na otoku od kamena je pomiriti ekologiju, kulturu i tradiciju. Uređivanjem gušterni rješava se ekološki i sigurnosni problem, kako bi opet postale mjesto susreta i druženja. Održavanjem radionica nastoje se očuvati tradicijski običaji, i prenijeti ih na mlađe generacije. Plan Udruge je i nastaviti s radionicama i po završetku projekta. U aktivnosti vezane za provedbu projekta uključit će se volonteri udruge Veli Škoj Zubovići, djeca podružne škole A.G.Matoš i drugih škola, te lokalni stanovnici koji će svoje znanje prenijeti na polaznike.

Partneri projekta su Grad Novalja i TZ Grada Novalje.

Facebook komentari

komentara