Portal Otok Pag

Održane radionice u okviru projekta “Zubovići za otok od kamena”

U okviru projekta Zubovići za Pag, za bolje sutra na otoku od kamena financiranog od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, a u organizaciji Udruge Veli škoj Zubovići, u nedjelju se održala Mala škola izrade tradicijskih predmeta od vune i vršica od žuka. Voditelj radionice izrade vršica od žuka bio je Ivan Zubović Škvija, dok je Marija Zubović kudijala vunu i s djecom izrađivala suvenire od vune.

Radionice su se održale na gušterni na mulu u Zubovićima, a sudjelovalo je dvadesetak djece iz škole A.G.Matoš. Izrađene ovčice od vune djeca su za uspomenu ponijela kući. Zahvaljujemo se svima na sudjelovanju, a voditeljima radionice što su svoje znanje prenijeli na mlađe generacije.

Cilj projekta Zubovići za Pag, za bolje sutra na otoku od kamena je pomiriti ekologiju, kulturu i tradiciju. Uređivanjem gušterni rješava se ekološki i sigurnosni problem, kako bi opet postale mjesto susreta i druženja. Održavanjem radionica nastoje se očuvati tradicijski običaji, i prenijeti ih na mlađe generacije. Plan Udruge je i nastaviti s radionicama i po završetku projekta. U aktivnosti vezane za provedbu projekta uključit će se volonteri udruge Veli škoj Zubovići, djeca podružne škole A.G.Matoš i drugih škola, te lokalni stanovnici koji će svoje znanje prenijeti na polaznike.

Partneri projekta su Grad Novalja i TZ Grada Novalje.

Facebook komentari

komentara