Portal Otok Pag

Otvaranje poučno – rekreativne staze “Osapnik” u Zubovićima na otoku Pagu

Na najkamenitijem i najizazovnijem  dijelu otoka Paga, točnije iznad mjesta Zubovići, u općini Novalja, otvara se još jedna  poučno rekreativna staza pod nazivom Osapnik.  Nastavak je to projekta Pag hiking i staze Kozje berdo koja je označena prošle godine u organizaciji udruge Veli škoj Zubovići. Zašto kozje, kad u Zubovićima nema niti jedne koze, i gdje se nalazi Osapnik saznati možete u subotu 28. travnja 2018. godine kada se održava i službeno otvorenje staze, koja će obogatiti turističku ponudu cijelog otoka.

Organizator, Udruga Veli škoj Zubovići, potrudit će se da planinari i rekreativci prođu sve lokacije koje ovaj dio otoka čine jedinstvenim. Staza nas vodi nas utabanim putevima do izvora vode u kamenjaru i čudesnim krajolikom kojega su oblikovale bura i sol. Od rudnika boksita, preko izvora vode i uskih parapeta društvo će rekreativcima praviti naši vodiči, paške ovce te razne legende, s kojima se možda pojavi i koja velebitska vila.  Prolazit će se stoljetnim utabanim putevima kojima su naši djedovi i bake gonili ovce a pogled koji puca na Velebit i sve Kvarnerske otoke nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Staza će opravdati zašto Pag zovu i mjesečevim otokom.

Staze su za posjetitelje otvorene tijekom cijele godine, savjetujemo da rekreativci.

Staza Kozje bedro i Osapnik otvorene su cijele godine, no važno je napomenuti kako su za šetnju barbatskim kamenjarom nužno potrebne dobre tenesice ili planinarske cipele, dovoljna količina vode, napunjeni mobiteli.

Facebook komentari

komentara