Portal Otok Pag
Foto: Adriana Zubović

U travnju otvorenje poučno – rekreativne staze “Osapnik”

Kako je i najavljeno, u okviru projekta Pag hiking i nastavno na stazu “Kozje berdo”, otvara se još jedna poučno-rekreativna staza pod nazivom Osapnik.

Organizator, Udruga Veli Škoj Zubovići, potrudit će se da planinari i rekreativci u subotu, 28. travnja prođu sve lokacije koje ovaj dio otoka čine jedinstvenim, mjesta na kojima već stoljećima glavnu riječ vode kreatorica bura i njezina vjerna asistentica sol stvarajući od kamena najmaštovitije kreacije koje svako oko vidi drugačije. Suhozidi, izvori vode u sred kamenjara i pogled na cijeli otok i Velebit oduzima dah. Naše rekreativce pratit će vodiči paške ovce i razne legende.

Staza Kozje berdo iznimno je posjećena i popularna a nova staza dodatno obogaćuje turističku ponudu Zubovića ali i cijelog otoka. Na završetku šetačke ture sve polaznike čeka ručak i zabava.

Događajima bogat prvomajski vikend u Zubovićima obogatit će i radionice izrade tradicionalnih vunenih predmeta i vršica u okviru projekta „Zubovići za otok od kamena“.

Uskoro donosimo više detalja o otvorenju nove poučno-rekreativne staze i radionicama. Za sada u produženi prvomajski vikend upišite ZUBOVIĆI i vidimo se, napominju iz organizacije.

Facebook komentari

komentara