Portal Otok Pag
Foto: Facebook

Članovi kluba “Gastronaut” boravili u Novalji i Lunu; Uživali u prirodi i dobroj spizi

U trodnevni posjet našem otoku došli su članovi kluba “Gastronaut”. U organiziranom razgledavanju vidjeli su Novalju, antički vodovod, Gradski muzej ali i posjetili tisućljetne Lunske maslinike i vrtove.

Dio je to programa koji su za njih isplanirali Turistička zajednica Paga, Novalje te sam klub “Gastronaut”.

Među maslinama organizirali su ručak kojeg je pripremio tamošnji predsjednik maslinara Šime Makarun iz restorana Tovarnele, a na meniju se našla paška skuta, lunske masline, te dakako pašticada s novaljskim makarunima.

Večera na tematiku Paškog proljeća organizirana je u hotel – restoranu Boškinac, koji je ujedno i dugogodišnji nositelj titule najboljih 100 restorana u Hrvatskoj.

Predstavljanjem kompletne ponude ove kuće pred okupljenim kolegama ali i turističkim novinarima iz pet zemalja, započelo je ugodno druženje koje je potrajalo dugo u noć.

Vina iz lokalnih sorti, inventivan pristup gastronomiji u kojoj paške namirnice poput sireva, janjetine, morskih šparoga i kopnenih puževa dobivaju sasvim novu dimenziju i oblike, sastavni su dio ekskluzivne ponude Boškinca pa tako i večerašnje večere za Gastronaute. Plodovi Novaljskog područja bili su i okusni i vizualni ambasadori kraja, a gradonačelnik Novalje Ante Dabo je izrazio ponos ukupnim novljanskim potencijalima, govore sudionici.

Sinoćnji meni sastojao se od carpaccia od ribe na želeu od mišance i kreme od bosiljka, vinogradskih puževa na kremi od peršina i domaćeg koromača, ravioli od skute s umakom od kadulje i prahom suhe ovčetine, te janjećeg butića na kremi od čimulica s mladim bodulskim krumpirom.

Više detalja o njihovim putovanjima ali i galerije s Paga možete pronaći na Facebook stranici Gastronauta.

Facebook komentari

komentara