Portal Otok Pag

Dabo: “Nismo mogli prevenirati tragediju!”

Gradonačelnik Novalje Ante Dabo u srijedu je bio na službenom putu no u telefonskom razgovoru kazao je kako mu je jako žao zbog tragedije koja se dogodila u srijedu ujutro i u kojoj je život izgubio jedan, a ranjena su dva državljana Velike Britanije kada je, prema neslužbenim informacijama, došlo do sukoba između dviju skupina Britanaca, najvjerojatnije zbog droge

Obitelji stradalog britanskog državljanina izrazio je sućut i osudio svaki oblik nasilja.

Ulažemo velike napore kako bi podigli sigurnost u našem gradu i okolnim mjestima i usprkos ovoj tragediji, koju na žalost nismo mogli prevenirati, mislim da je ta razina zaista na visokoj razini. U prostorijama Općine Novalja svakodnevno održavamo sastanke s predstavnicima policije, vatrogasaca, hitne medicinske pomoći, Stožera za provedbu mjera sigurnosti tijekom turističke sezone i svih ostalih koji su involvirani ili na bilo koji način mogu pomoći u očuvanju i podizanju sigurnosti lokalnog stanovništva, ali i naših gostiju. Na tim sastancima razgovaramo o svakom pojedinom problemu koji uočimo, iznosimo prijedloge i potom usmjeravamo djelovanje s ciljem prevencije. Također, gotovo svakodnevno razgovarao i s organizatorima festivala, ali i vlasnicima klubova koji rade do kasno u noć. Dakle, činimo sve što je u našoj moći, kaže Dabo za Novi list, dodajući kako su i sami vlasnici ugostiteljskih objekata i raznih klubova postali svjesni mogućih opasnosti i prevencije radi postavili video-nadzor te angažirali zaštitarske službe.

Inače, iako podosta lokalnih iznajmljivača direktno i indirektno živi od partijanera s ove planetarno popularne party plaže, mnogi izražavaju nezadovoljstvo ovim vidom turističke ponude jer smatraju da ovakvi događaji ruše turistički rejting otoka Paga zbog crnih naslova u medijima.

Podsjetimo, mladi Britanac, u dobi od 26 godina, ubijen je nožem na jednoj od najpoznatijih hrvatskih plaža Zrće. Još dvije osobe su ozlijeđene, dok se jedna bori za život.

Policija traga za ubojicom. Sumnjaju da je i on državljanin Velike Britanije. U trenutku napada bio je odjeven samo u kupaće i na nogama je imao tenisice. Radi se o mladiću u dobi od oko 25 godina, višeg rasta, tamnije boje lica i kratke crne kose. U potrazi za ubojicom policija je pretraživala svako vozilo koje je napuštalo otok Pag. Ubojica je jučer uhićen na splitskoj zračnoj luci dok je pokušao napustiti Hrvatsku.

Facebook komentari

komentara