Portal Otok Pag

Dabo o Poduzetničkom inkubatoru: “Mladi zimi dokoličare, nadam se da će ih ovo potaknuti!”

Grad Novalja krenuo je u realizaciju jednog od svojih važnijih EU projekata – poduzetničkog inkubatora, ujedno prvoga na hrvatskim otocima. Inkubator vrijedan gotovo osam milijuna kuna, od čega je Grad Novalja ostvario čak 92 posto bespovratnih sredstava, imat će 16 jedinica, odnosno poslovnih prostora za poduzetnike početnike kojima će u suradnji s riječkim poduzetničkim inkubatorom Porin, kao projektnim partnerom, biti osigurana cjelovita podrška, odnosno mentorstvo tijekom čitavog projekta – od ideje do realizacije.

Što se, pak, troškova tiče, poduzetnici početnici će u početku biti u najvećem dijelu oslobođeni plaćanja troškova najma te će sudjelovati samo u plaćanju režijskih troškova.

Gradonačelnik Ante Dabo kaže nam kako očekuje da će radovi na gradnji inkubatora započeti do ljeta ove godine, te se nada da će inkubator svoje prve stanare primiti najkasnije do početka sljedeće turističke sezone.

Ovaj projekt nam je od izuzetne važnosti i nadam se da će u bitnome izmijeniti stav kod mladih stanovnika našega grada odnosno, da će ih motivirati da se okušaju u poduzetničkim vodama i svoju poslovnu djelatnost obavljaju tijekom čitave godine. Naime, kod nas je kao i u ostalim poznatijim turističkim destinacijama problem što se ljeti, tijekom turističke sezone intenzivno odvija gospodarska djelatnost, dok zato tijekom zimskih mjeseci veliki broj ljudi, posebno mladih, dokoličari, a to nikako nije dobro i dovodi do problema u zajednici, kaže Dabo.

Projektom inkubatora želimo našim mladima dati mogućnost i priliku da se zaposle, razviju svoje poslove koji će ih okupirati kroz čitavu godinu i stvarati nove vrijednosti, zaključuje Dabo za portal Gradonačelnik.hr.

Facebook komentari

komentara