Portal Otok Pag
Foto: Zarapix/Pixabay

Grad Novalja upozorava neodgovorne vlasnike ljubimaca: “Pripazite ili ćemo vas kazniti!”

Komunalno redarstvo Grada Novalje oglasilo se ovih dana putem službene Facebook stranice Grada informacijom kako se sve više građana žali na neodgovorno ponašanje vlasnika kućnih ljubimaca, prvenstveno pasa.

Isto tako, upozorili su na postojanje Odredbe o komunalnom redu Grada Novalje kojom se propisuju sankcije i kazne za neodgovorne vlasnike.

Nakon brojnih prigovora građana na neodgovorno ponašanje vlasnika kućnih ljubimaca, u prvom redu vlasnika pasa, Komunalno redarstvo Grada Novalje proteklih mjeseci sankcionira vlasnike koji krše odredbe Odluke o komunalnom redu Grada Novalje, navode u priopćenju.

Komunalno redarstvo je počelo novčano kažnjavati neodgovorne vlasnike ljubimaca koji ne vrše nadzor nad kretanjem istih, kao i vlasnike koji ne počiste izmete nakon izvršene nužde na javnim površinama u nadi da će tako osvijestiti iste o dužnosti brige za kućne ljubimce, ali i o odgovornosti i utjecaju koju svaki građanin ima na sigurnost i čistoću Grada. Ovim putem mole se svi građani koji imaju kućne ljubimce da iste kontroliraju te da počiste izmet nakon učinjene nužde na javnim površinama. U suprotnom, sankcionirat će se svako kršenje Odluke, dodaju iz Komunalnog redarstva.

Dodajmo ovome kako su propisane visine kazne za puštanje psa bez nadzora na javnoj površini 1.000 kuna, dok je kazna za ostavljanje obavljene nužne na javnoj površini 500 kuna. Isto toliko iznosi i kazna za šetanje psa bez povodca te za šetanje opasnijih vrsta pasa bez povodca i brnjice.

U nadi da će se ovim dopisom kod svih građana “probuditi” osjećaj za odgovorno i moralno ponašanje prema ostalim građanima i prema Gradu, srdačno Vas pozdravljamo, zaključuju u svom dopisu iz Komunalnog redarstva Grada Novalje.

Facebook komentari

komentara