Portal Otok Pag

Novalja mijenja smjer razvitka; Dabo: “Uz nautičke, radimo i na razvitku mozaične turističke ponude”

Novim strateškim dokumentima, prostornim i planom razvoja turizma, u Gradu Novalji mijenjaju smjer svog dosadašnjeg razvitka.

Turizam, dakako, ostaje glavna gospodarska grana, no od sada će biti ojačana neiskorištenim potencijalima.

U Novalji se trenutno gradi četiri hotela od kojih su dva veća s kapacitetom od 260 kreveta. Uvjet koji smo postavili pred investitore je minimalno 4 zvjezdice. Novalji trebaju hoteli, ali u urbanom dijelu našeg grada koji će, praktično, produžiti sezonu, kazao je gradonačelnik Novalje Ante Dabo.

U Novalji je trenutno 7 tisuća kuća za odmor, a broj stalnih stanovnika u ovom gradu iznosi 4 tisuće. Ljeti se taj broj penje na 60 tisuća. Upravo iz tih razloga, iz Grada najavljuju velike projekte na vodovodnom sustavu te sustavu zbrinjavanja otpadnih voda.

No, to nije jedino ne čemu Grad Novalja trenutno radi. Nedavno su s vodećom hrvatskom nautičkom tvrtkom “ACI” potpisali sporazum o izgradnji nautičke luke u Novalji.

Prije nekoliko dana dobili smo status ovlaštenika koncesije za marinu Novalja, što znači da smo dužni ishodovati svu dokumentaciju potrebnu za lokacijsku dozvolu i dobiti je. Nakon toga država će raspisati natječaj , kazuje Kristijan Pavić, predsjednik Uprave “ACI” d.d.

Marina bi trebala imati 400 vezova za jahte te nautički centar. Uredit će se i komunalna luka, luka za javni pomorski prijevoz, a posebno će se pažnje voditi oko zaštite cijele luke.

Nautički turizam na ovom koridoru jako je bitan za Novalju i možemo postići promjenu da više ne bude “party turizam” na Zrću toliko dominantan, nego da idemo u razvitak svojevrsne mozaične turističke ponude, zaključuje Dabo.

Ista bi se, kako doznajemo popunila i agro turizmom od Luna do Barbata.

Facebook komentari

komentara