Portal Otok Pag

Predstavljanje programa “ZAŽELI” u Gradu Novalji

U četvrtak 22. veljače s početkom u 10 sati u Gradskoj vijećnici Grada Novalje održat će se predstavljanje programa “ZAŽELI” – zapošljavanja žena iz operativnog programa – učinkoviti ljudski potencijali 2014/2020, financiranog iz europskog socijalnog fonda, navodi se na stranici Grada Novalje.

Ciljana skupina ovog programa su nezaposlene žene s najviše završenim srednjoškolskim obrazovanjem koje su prijavljene u evidenciju nezaposlenih HZZ-a (s naglaskom na starije od 50 godina, žena s invaliditetom, žrtve trgovanja ljudima, žrtve obiteljskog nasilja, azilantice, mlade žene koje su izašle iz sustava skrbi (domova za djecu) i udomiteljskih obitelji odgojnih zavoda i sl., liječene ovisnice, povratnice s odsluženja zatvorske kazne unazad šest mjeseci, pripadnice romske nacionalne manjine i beskućnice).

Zapošljavanje navedenih skupina sukladno navedenom programu predviđeno je u trajanju od 24 mjeseca, tijekom kojeg razdoblja zaposlenice ostvaruju pravo na dodatno obrazovanje ili osposobljavanje kako bi po završetku projekta bile konkurentne na tržištu rada, navodi se na stranicama Grada Novalje.

Facebook komentari

komentara