Portal Otok Pag

“Run Croatia” utrka u Novalji – pogled na more, maslinike i veličanstveni Velebit

Treći međunarodni polumaraton u Novalji na otoku Pagu održat će se 29. travnja 2018., a ono što ovu utrku čini posebnom je atraktivna i zahtjevna staza od 21 kilometar koja spaja ribarsko mjesto Lun i turističko središte Novalju.

Naime, trasa ove zanimljive cestovne utrke ide preko otoka te trkačima pruža kompletan i prekrasan doživljaj Paga s pogledom na more, stoljetne maslinike i veličanstveni Velebit. Što bi moglo biti bolje za trkače nego da prožive svoju strast za trčanjem u prekrasnoj otočnoj prirodi?

I ove godine treće izdanje polumaratona ima bogati vikend program, a poklapa se i s prvomajskim praznikom, što trkačima i njihovim obiteljima omogućava spajanja godišnjeg odmora između 27.04. do 01.05.2018.

Na dan utrke u zoni cilja u Novalji, na glavnom gradskom trgu, priprema se veseli doček uz podjelu unikatnih medalja za sve sudionike, dodjelu bogatih nagrada na kvizu i ceremoniju za pobjednike. Trkači koji odaberu ‘Premium’ paket dobivaju uključenu Pasta Party večeru, turistički obilazak lunskog maslinika i panoramsku vožnju brodom iz Novalje do starta u Lunu. Tako će na dan utrke u 7.15 sati organizatori trkače prevesti brodom do starta, a u slučaju lošeg vremena autobusom. Start polumaratona je u Lunu u 9 sati.

U periodu kada na Pag rijetko koji turist zaluta, ovaj iznimni sportski događaj u Novalju dovodi goste iz Slovenije, BiH, Njemačke, Švedske, Austrije, Italije, Južne Koreje, Kanade i drugih zemalja. Na tu činjenicu smo iznimno ponosni, kažu organizatori i dodaju da je ‘Run Croatia’ osnovana kako bi promovirala sport, zdrav način života i pobjednički duh – i to na način da surađuje sa sportskim institucijama i turističkim te trkačkim zajednicama, gradovima u Hrvatskoj i svijetu, kao i svim ostalim subjektima zainteresiranim za promociju sporta i pojedine turističke destinacije.

Registracija za sudjelovanje u “Croatia Run” moguća je na ovoj poveznici.

Subota, 28.04.2018.

  • Besplatan dermatološki pregled madeža za trkače i njihovu pratnju vode iskusni dermatolozi iz Udruge za prevenciju raka kože i ostalih bolesti kože “Zdravi pod suncem”
  • Fešta od Maja na glavnom gradskom trgu, Novalja – live koncert uz kulinarsku ponudu otočne kuhinje i lokalnih proizvoda

Facebook komentari

komentara