Portal Otok Pag

Službeno iz Elektrolike; Sutra od 13:30 do 15:30 bez struje i Novalja

Iako smo još jučer javili o nestancima struje na zadarskoj strani otoka, danas nam jenpristigla i informacija koja službeno potvrđuje da sutra između 13:30 i 15:30 sati bez struje neće biti ni Novalja.

Operator distribucijskog sustava d.o.o. Elektrolika Gospić, izvješćuje kupce s
područja grada Novalje, da će im zbog interventnih radova na elektroenergetskom postrojenju, koje je u nadležnosti HOPS Prijenosno područje Split, dana 28.02.2018. godine od 13:30 do 15:30 sati, biti obustavljena isporuka električne energije, stoji u dopisu Elektrolike Gospić.

Podsjetimo, jučer je naša redakcija zatražila obrazloženje iz HEP-a o mogućnostima odgode radova zbog najavljenih niskih temperatura. Evo što su nam odgovorili;

Kako bi se spriječilo ugrožavanje sigurnosti rada elektroenergetskog sustava na otoku Pagu zbog pojave posolice (stvaranja naslaga soli) na trafostanicama 110/20(10) kV Pag i 110/20 kV Novalja, u srijedu 28. veljače 2018. obavit će se ispiranje posolice na navedenim postrojenjima. Planirani prekid opskrbe kupaca električnom energijom trajat će do dva sata o čemu smo obavijestili kupce na tom području. Iako su temperature zraka ovih dana izrazito niske te mnogi kupci pojačano koriste električne uređaje za zagrijavanje prostora, najavljeni radovi na trafostanicama su nužni su kako bi se izbjegli iznenadni kvarovi na postrojenjima, uzrokovani posolicom, a koji bi mogli prouzročiti dugotrajnije prekide u opskrbi kupaca električnom energijom, stoji u službenom dopisu HEP-a upućenom našoj redakciji po upitu.

Facebook komentari

komentara