Portal Otok Pag

Udruga nezavisnih gradonačelnika: Platforma koja će uzdrmati hrvatsku političku scenu?

Udruga službeno postoji i djeluje od rujna prošle godine, no u fokusu medija su nedavno. Iako je neki vide kao platformu koja će uzdrmati hrvatsku političku scenu  te ih neku nazivaju ”MOST 2”  predsjednik Udruge Ante Dabo (koji je svojedobno bio dio MOST-a) tvrdi da im to nije cilj već umrežavanje i razmjena iskustava u upravljanju lokalnim sredinama. Također naglašava kako nisu nikakav ”MOST 2” niti ih zanima nacionalna politika.

Početkom sljedećeg tjedna Udruga se sastaje s premijerom Plenkovićem gdje će mu prezentirati svoju platformu i upoznati premijera sa ciljevima.

– Premijera želimo upoznati sa željama za razvitak lokalne politike temeljen na projektima i radu za dobro naših građana koji bi svaki napredak svoje sredine trebali dobro osjećati, ističe Dabo za Gradonačelnik.hr.

Među gradonačelnicima koji su se uključili u Udrugu su gradonačelnica Sinja Kristina Križanac i njen zamjenik Denis Glavan, gradonačelnik Križevaca Mario Rajn, gradonačelnik Donjeg Miholjca Goran Aladić, gradonačelnik Đurđevca Hrvoje Janči, gradonačelnik Knina Marko Jelić i gradonačelnik Novalje Ante Dabo koji ujedno obavlja i funkciju predsjednika u prvoj godini rada Udruge.

U Udruzi je i dvadesetak načelnika općina, među kojima je i Stipe Petrina (Primošten), Marko Grubelić (Tribunj) kao i određeni broj nezavisnih vijećnika, a očekuje se kako će njihov broj samo rasti.

Hoće li vjetrovi iz Udruge zaista uzburkati more na hrvatskoj političkoj ostaje nam za vidjeti.

Facebook komentari

komentara