Portal Otok Pag
Foto: Zarapix/Pixabay

Veliki interes pčelara za edukaciju za zvanje pčelar u Ličko – senjskoj županiji

Programom potpora Poljoprivredi Ličko-senjske županije 2016-2020 godine kao jedna od mjera za provedbu planirana je provedba mjere: Edukacija i stručno osposobljavanje za rad na poljoprivrednim gospodarstvima.

Korisnici ove mjere mogu biti fizičke osobe koje obavljaju ili namjeravaju obavljati poljoprivrednu djelatnost na području Ličko-senjske županije.

S obzirom na iskazani interes za edukacijom za zvanje pčelar, Ličko-senjska županija provela je postupak odabira najpovoljnijeg ponuditelja za pružanje usluge izobrazbe za zvanje pčelar, i odabrala kao najpovoljnijeg ponuditelja Srednju škola Bedekovčina. Voditelj stručnog dijela programa izobrazbe bit će prof. dr. sc. Nikola Kezić, dugogodišnji profesor na Agronomskom fakultetu u Zagrebu.

Cijena programa izobrazbe po polazniku je 3.000,00 kn, od čega će Ličko-senjska županija sufinancirati po 1.000,00 kn po polazniku.

Vrlo posjećeno uvodno predavanje na temu „Gubitci, zimovanje i proljetni razvoj“, gdje je predavač bio prof.dr.sc. Nikola Kezić, svojevrsna je garancija da će i drugi dio edukacije biti dobro posjećen.

U uvodnom dijelu predavanja obavljen je dogovor glede početka i organizacije najavljene edukacije za zvanje pčelar, kom prigodom je dogovoreno da će edukacija započeti sredinom mjeseca siječnja 2018. godine, a prijave za edukaciju primaju se u Upravnom odjelu za gospodarstvo Ličko-senjske županije do početka edukacije.

Facebook komentari

komentara