Portal Otok Pag

Agencija za elektroničke medije uputila upozorenje Radio Pagu

Nakon što je naš portal prije kojih mjesec dana pisao o prestanku emitiranja programa Radio Paga na jedan dan bez obrazloženja, te kako koncepcija programa istog radija odstupa od one na osnovu koje je nakladnik Radio Pag d.o.o., inače tvrtka u 100-postotnom vlasništvu Grada Paga, dobila koncesiju za emitiranje, o svemu se očitovala Agencija za elektroničke medije.

Obavještavamo Vas kako je Agencija za elektroničke medije izvršila analizu programa nakladnika Radio Pag d.o.o. te utvrdila kako navedeni program odstupa od programske osnove za više od 10%, a što predstavlja kršenje odredbi Zakona o elektroničkim medijima, javljaju nam iz AEM-a.

Isti su, evidentno je, potvrdili naša pisanja. No, kako je Grad u međuvremenu s mjesta direktorice razriješio Mariju Radoslović, inače zaposlenicu u Gradu Pagu, nakladniku je izrečena opomena.

Slijedom navedenog Agencija je navedenom nakladniku izrekla mjeru upozorenja te naložila da uskladi program s programskom osnovom, dodaju iz AEM-a.

Ako nakladnik ne uskladi do sljedećeg nasumičnog pregleda programa svoj sadržaj, postoji mogućnost da im se privremeno zabrani rad, ali i da im se trajno oduzme koncesija.

Projekt u koji Grad iz svog Proračuna godišnje ulaže oko 300 tisuća kuna tako ostaje pod velikim upitnikom, a nimalo im na ruku ne ide česta posolica koja uzrokuje tehničke prekide na odašiljaču, onemogućavajući tako nesmetano emitiranje ovog radija.

Facebook komentari

komentara