Portal Otok Pag
Foto: Elvis Šmit

Ante Kurilić dobitnik nagrade za životno djelo: “Imam 65 godina, a već 48 radim aktivno u našem KUD-u”

Gradsko vijeće Grada Paga donijelo je odluka o dodjeli javnih priznanja Grada Paga na posljednjoj sjednici gradskog vijeća. Javna priznanja dobit će član i voditelj KUD-a Družina Ante Kurilić, caffe bar Tornado i OPG Milac u vlasništvu Dražena Crljenka, a javno priznaje dobit će general pukovnik Ante Gotovina.

Ante Kurilić, član i voditelj KUD-a Družina, dobit će Nagradu za životno djelo. Kako je navedeno u obrazloženju odluke, Ante Kurilić je nagrađen u znak javnog priznanja na predanom i nesebičnom dugogodišnjem radu na očuvanju paške folklorne tradicije i njenom prenošenju na mlade naraštaje.

Ovo mi je velika čast. Imam 65 godina, a 48 godina sam aktivno posvetio radu u KUD-u Družina. Moj prvi nastup bio je na smotri folklora davne 1972. godine u Zagrebu, rekao nam je Ante Kurilić koji je i između ostalog nastupao na Dubrovačkim ljetnim igrama.

Caffe bar Tornado dobio je Godišnju nagradu Grada Paga u oblasti gospodarstva. Kako se navodi u obrazloženju, caffe bar Tornado obogaćuje ugostiteljsku ponudu Paga, a svojim izložbama s prikazima paške svakodnevice te tematskim večerima uz nastupe mladih paških glazbenika, doprinosi obogaćivanju kulturnih događaja u gradu Pagu.

OPG-u Milac u vlasništvu Dražena Crljenka je dodijeljena Godišnja nagrada Grada Paga u oblasti turizma. Kako se navodi u obrazloženju, OPG Milac, uz tradicionalno ovčarstvo i sirarstvo, svojom ponudom doprinosi razvoju ruralnog eko i zelenog turizma čime Pag prezentira kao destinaciju raznolike i bogate turističke ponude, a posjetiteljima pruža autentičan doživljaj otoka Paga.

General pukovnik Ante Gotovina je imenovan počasnim građaninom Grada Paga. Kako se navodi u obrazloženju, general pukovniku Anti Gotovini javno priznanje je dodijeljeno zbog posebnog doprinosa koji je dao u planiranju i izvedbi Operacije Maslenica koja je imala velik značaj za područje sjeverne Dalmacije. General pukovnik Ante Gotovina je bio zapovjednik Operativne zone Split pod kojom je djelovao Samostalni odred Pag. Svojim znanjem, hrabrošću i autoritetom, general pukovnik Ante Gotovina, dao je neizmjeran doprinos u obrani grada i otoka Paga te uspostavi samostalnosti i cjelovitosti Republike Hrvatske.

Javna priznanja se uobičajeno dodjeljuju na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Paga u prigodi Dana Grada, 30. ožujka.

Facebook komentari

komentara