Portal Otok Pag

Danas olujni udari bure do 130 km/h, do sljedećeg vikenda – kiša uz moguć snijeg

Danas će biti pretežno oblačno uz kišu, na kopnu ponegdje i susnježicu i snijeg, ponajprije u gorju. Stvaranje novog snježnog pokrivača očekuje se uglavnom u gorskim krajevima. Oborina će biti češća u prvom dijelu dana, a u središnjoj i istočnoj Hrvatskoj te Istri tijekom poslijepodneva postupno će prestati.

Vjetar u unutrašnjosti povremeno umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu će puhati umjerena, na sjevernom dijelu i jaka bura, mjestimice s olujnim udarima, a na jugu zemlje jugo. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 1 do 5, na Jadranu između 7 i 12 °C.

Crveni Meteoalarm za Podvelebitski kanal

Bura u jačanju na jaku i olujnu. najjači udar vjetra 35-70 cv (65-130 km/h). Vrijeme je vrlo opasno i podrazumijeva visoku razinu opasnosti za zdravlje, pa i za život opasne situacije, posebice pomorcima. Također, prisutan je i značajan rizik od štete za obalnu infrastrukturu.

Budite svjesni opasnosti i obratite pozornost i pratite najnovija vremenska izvješća. Savjetujemo javnost da izbjegavaju putovanja i boravak blizu ugroženih obalnih područja. Vrlo je vjerojatno da trajekti neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o prometu.

Pahulje u prognozi za 7 dana

U u narednih sedam dana na Pagu neće prestajati kiša. S prosječnim dnevnim temperaturama od 3°C te uz buru koja će na udare biti i olujna, osjet temperature bit će daleko niži.

Zanimljivo je kako su se ponovno u prognozi DHMZ-a pojavila snježne pahulje, pa ako je za vjerovati ovo državnoj instituciji i njihovoj prognozi, Pag u četvrtak i petak očekuje i pokoja pahulja snijega.

Facebook komentari

komentara