Portal Otok Pag
Foto: Zarapix/POP

Danas udari juga do 60 čvorova, poslije okretanje na buru

Olujno jugo koje od jučer remeti odvijanje pomorskog prometa na širem zadarskom području trebalo bi okrenuti na jugozapadnjak, a poslijepodne na buru i sjeverozapadnjak. Jak vjetar pratit će i kiša. Dnevna temperatura zraka neće prijeći 14 stupnjeva.

Mjestimice udari juga i jugozapadnog vjetra 35 do 60 čvorova, oslabjet će. Potkraj dana na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana mjestimice udari bure i sjeverozapadnog vjetra 35 do 40 čvorova. More u početku ponegdje 5 do 6. Mjestimice nevere.

Južni i jugoistočni vjetar u postupnom okretanju na južni i jugozapadni vjetar 12 do 22 čvora, na srednjem Jadranu do 30, a na južnom do 40 čvorova, na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana oslabjet će i zatim okrenuti na buru i sjeverozapadni vjetar koji će se potkraj dana pojačati na 12 do 26 čvorova, a na južnom i dijelu srednjeg Jadrana će oslabjeti na 14 do 28 čvorova, te zatim u noći slabiti na do 18 čvorova, te okretati na sjeverozapadni. More 4 do 5, u početku ponegdje 6, postupno će se smirivati na 3 do 4. Vidljivost 10 do 20 kilometara. Pretežno oblačno, mjestimice kiša, pljusak i grmljavina.

Facebook komentari

komentara