Portal Otok Pag
Foto: Elvis Šmit

Dražen Crljenko: “Kad je moj otac mogao živjeti od sela, mogu i ja”

Kada je otac prije šest godina pitao što ćemo, nije mi trebalo pet minuta da odgovorim da ću ja preuzeti sve na sebe, kaže Dražen Crljenko s Paga. Crljenku su vijećnici Grada Paga odlučili dodijeliti godišnju nagrada Grada Paga u oblasti turizma. Kako se navodi u obrazloženju, OPG Milac, uz tradicionalno ovčarstvo i sirarstvo, svojom ponudom doprinosi razvoju ruralnog eko i zelenog turizma čime Pag prezentira kao destinaciju raznolike i bogate turističke ponude, a posjetiteljima pruža autentičan doživljaj otoka Paga.

Dražen Crljenko je živi primjer uspješne paške poduzetničke priče i jedan od odgovora zašto na otoku Pagu već godinama ima najmanje registriranih nezaposlenih osoba na evidenciji Hrvatskog zavoda. Vjerojatno bi Pag bio pozitivan primjer i kada bi se ispitivala stopa migracije s otoka.

Foto: Elvis Šmit

Nisam mogao sve to napustiti. U obitelji se ovčarstvom i proizvodnjom sira bavimo već tri generacije. Vido sam da je moj otac mogao živjeti od toga, napraviti kuću i školovati mene i sestru. Zašto onda ne bi mogao i ja, odgovara Crljenko na pitanje zašto nije napustio obiteljsko gospodarstvo i zaposlio se u gradu.

Na OPG-u Crljenko imaju 100 ovaca, sve je dignuto na jedan viši nivo od uobičajene proizvodnje. Na prvom mjestu su tu voda i struja od solarne energije na farmi. Naravno svaka priča o OPG-u veže na sebe i ruralni turizam. Crljenko se planira širiti, a u tu svrhu je već kupio dva hektar zemljišta i određene površine iznajmio.

Facebook komentari

komentara