Portal Otok Pag

DVD Pag upisuje nove članove i pozivaju – postanite vatrogasac!

Iz DVD-a Pag stiže zanimljiv poziv – upisuju nove članove i pozivaju vas da im se pridruže. Ovaj DVD osnovan je daleke 1935. godine od kada kontinuirano provode vatrogasnu preventivu i vatrozaštitu na području grada Paga.

Intenzivnim radom i obučavanjem članova usavršavamo znanja i vještine u vatrogastvu, traganje i spašavanje, te izvlačenju s dubina i visina, govore nam iz DVD-a.

Svakih nekoliko godina učlanjuju i obučavaju nove članove, i to u sljedećim kategorijama:

  • punoljetni članovi ( pdupirajući, operativci) – uvjet navršenih 18 godina starosti,
  • vatrogasni pripravnici – od 16 do 18 godina i
  • vatrogasna mladež – od 7 do 16 godina.

Program osposobljavanja u potpunosti je besplatan, a sastoji se od praktičnog i teoretskog djela nastave.

Što radimo, čime se bave?

Učimo o vatrogastvu, požarnoj preventivi, razvoj osjećaja humanosti i pomoći bližnjima, sudjelujemo u vatrogasnim natjecanjima za mladež, potičemo razvoj motoričkih vještina uz podizanje fizičke spreme, potičemo logičko razmišljanje i zaključivanje kod djece, bavimo se humanitarnim radom, a najviše pažnje poklanjamo druženju, zajedništvu i zabavi, govore nam iz DVD-a Pag.

Gdje, kada kako?

Svi zainteresirani za učlanjivanje u vatrogasnu obitelj mogu se prijaviti u subotu, 21. travnja 2018. godine u prostorije vatrogasnog doma DVD-a Pag, Braće Fabijanić 2. ( iznad nogometnog igrališta) od 18:00 do 19:00 sati. Obavezno ponesite valjanu osobnu iskaznicu i OIB. Za učlanjivanje djece i mladeži potrebna je prisutnost jednog roditelja ili staratelja. Za sve informacije možete se obratiti predsjedniku DVD-a Pag Juri Orliću na tel. 099/789-6117. Vatrogasci će u petak 20. travnja 2018. godine posjetiti OŠ Juraj Dalmatinac u Pagu te djeci uručiti promotivne letke s uputama za upis i programom rada i osposobljavanja članova, zaključuju.

Facebook komentari

komentara