Portal Otok Pag
Foto: Zarapix/POP/Elvis Šmit

Evo kako napreduju radovi na uređenju mora kod paške šetnice

Refuliranje dna i izbacivanje oko 7.000 kubika materijala s morskog dna prvi je dio projekta uređenja mora uz šetnicu na Katinama.

S radovima se trebalo započeti još prije desetak dana, no pogledom na mjesto događaja lako se može ustvrditi da djelatnici tvrtke koja je odabrana kao izvođač radova, vinkovačka Vodoprivreda d.d., rade na pripremnim predradovima.

U drugom dijelu po završetku ovih radova koji još jesu ili nisu započeli, pristupit će se ishodovanju lokacijske dozvole te će se postaviti dva pontona za privez brodica. Osim modernijeg izgleda samog dijela obale i privezišta brodica, ono će biti još brojnije ali i znatno sigurnije.

Nakon završetka radova brodovi će imati znatno veći gaz što će omogućiti puno lakše pristajanje, doznaje se od Davora Škibole, ravnatelja Županijske lučke uprave.

Prvi dio projekta vrijedan je nešto manje od milijun kuna, točnije 933.421 kunu a financira se iz proračuna Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.

Podrška Ministarstva izuzetno nam je važna i zadovoljni smo što podržavaju ovaj projekt. Osim poboljšanja estetskog dojma Katine, cilj nam je i povećanje funkcionalnosti ali i olakšavanje uplovljenja i osiguravanje većeg broja vezova, kazao je Ante Fabijanić, paški gradonačelnik.

Osim spomenutih radova radit će se i sanacija obalnih zidova unutar područja Katine. Radovi bi trebali biti gotovi do početka turističke sezone 2018. godine.

Facebook komentari

komentara