Portal Otok Pag
Matija Lipar/ZARAPIX

Evo koji vas događaji u sklopu “Zdravog mjeseca” očekuju u gradu Pagu

U organizaciji Turističke zajednice Grada Paga, Novalje i Kolana, Grada Novalje i Općine Kolan, Zadarske županije te brojnih ostalih udruga, na otoku Pagu se već tradicijski odvijaju mnoga događanja po mjestima duž otoka tijekom travnja, a mi Vam donosimo program za tijek događaja u Gradu Pagu!

Već na samom početku mjeseca, točnije 05.04. u četvrtak s početkom u 9 sati, na malonogometnom igralištu Prosika, odvijat će se „COCA COLA CUP“ u organizaciji Sportskih Igara Mladih. Na malonogometnom turniru se mogu prijaviti djeca do 18 godina, a staro malonogometno igralište u Pagu opet će biti domaćin nekog turnira nakon dužeg vremena izbivanja s paške malonogometne scene, kada su se znali održavati jedni od jačih turnira na ovim prostorima, a usudimo se reći čak i šire.

Dva dana kasnije, 07.04. u subotu, u prostorijama Kneževog dvora održat će se edukativno nutricionistička radionica pod nazivom „Nutrionica“, na kojoj će Vam studenti Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta iz Zagreba predstaviti način na koji bi se trebali zdravo hraniti. Isto tako upoznat će Vas s raznim ostalim temama koje su u današnjici sve popularnije; princip pravilne prehrane, važnost adekvatne hidracije raznim mitovima o prehrani… Najavljuju i prezentaciju sportske prehrane koja će vrlo dobro doći svim sportašima i članovima raznih sportskih udruga u Pagu.

Kada smo već kod sporta, u najavi je i održavanje završnice stolnoteniskog turnira u organizaciji STK Pag-a, koji će se odvijati u dvorani Osnovne škole Jurja Dalmatinca, 14. travnja s početkom u 10 sati ujutro. Članovi stolnoteniskog kluba Pag već tradicijski, ponosno održavaju ovaj turnir na kojem se, svake godine prijavljuje sve više sudionika i ekipa stoga, uzbudljivu završnicu ne bi trebali propustiti te dati podršku svim našim stolnotenisačima.

U program se uključilo i gradsko društvo Crvenog Križa s područja Paga, koje Vas poziva da 18.04. u srijedu s početkom u 10 sati u Kneževom dvoru poslušate njihovu jako zanimljivu radionicu gdje će članovi već spomenutog društva prezentirati i predstaviti zdravstveni program, a nakon predavanja svim zainteresiranima, predavači će omogućiti mjerenje tlaka i šećera u krvi.

Srednja škola Bartula Kašića iz Paga će već tradicijski, izložiti jela koja su bila popularna na našem otoku Na svojoj gastro manifestaciji pod nazivom „ Ca, ča, što se nekad kuhalo na mom otoku“. Polaznici ugostiteljskog smjera srednje škole zajedno sa njihovim profesorima godinama ponosno predstavljaju svoje naučene vještine u kuhanju delicija i specijaliteta u kojima su naši stari uživali, te Vas pozivaju na još jednu prezentaciju njihovih d(j)ela 19. travnja u četvrtak s početkom u 16 sati.

Ovogodišnji mjesec zdravog života donosi i šećer na kraju. Naime radi se o humanitarnoj akciji u kojoj će naši najmlađi trčanjem krosa sa startne linije na Prosici, 27. u mjesecu u 11 sati, pomoći prikupiti sredstva za pomoć njihovim vršnjakinjama Eni i Martini da se što prije oporave i izliječe te da bezbrižno počnu uživati u najboljoj dobi života.

Facebook komentari

komentara