Portal Otok Pag
Foto: Grad Pag

Fotografije i dokumenti 112. brigade Hrvatske vojske izložene u OŠ Jurja Dalmatinca

U Osnovnoj školi Jurja Dalmatinca Pag otvorena je izložba „Fotografije i dokumenti 112. brigade Hrvatske vojske“ čiji su organizatori Zadarska županija i Državni arhiv u Zadru. Izložba je do sada posjetila mnoge osnovne škole na području Zadarske županije s ciljem da se učenici, učitelji, roditelji učenika i djelatnici škola kroz fotografije, dokumente, videozapise i živu riječ upoznaju s ulogom 112. brigade Hrvatske vojske u obrani i oslobađanju ovog područja od neprijateljske agresije.

Izložbu je otvorio gradonačelnik Grada Paga gospodin Ante Fabijanić koji je tom prigodom istaknuo važnost grada i otoka Paga u Domovinskom ratu kroz zbrinjavanje prognanika i prometnu povezanost sjevera i juga Hrvatske. Otvorenju su još nazočili ravnatelj Državnog arhiva u Zadru, gospodin Ante Gverić, prvi zapovjednik 112. brigade Hrvatske vojske, gospodin Marko Čulina, zamjenik gradonačelnika Grada Paga, gospodin Davor Fabijanić, autor izložbe i arhivski savjetnik, gospodin Marijan Maroja, zapovjednik obrane Paškog mosta, Ivica Jurčeviće, drugi predstavnici 112. brigade, djelatnici Državnog arhiva u Zadru, učenici i djelatnici Osnovne škole Jurja Dalmatinca Pag.

Svi nazočni gosti koji su se obratili učenicima istakli su važnost obrane Paškog mosta koji je omogućio prometnu povezanost Hrvatske i doprinos koji su branitelji s otoka Paga dali za slobodu u kojoj danas živimo.

Izložba će u prostorijama OŠ Jurja Dalmatinca Pag biti postavljena do 9. veljače 2018. godine te je mogu razgledati svi zainteresirani građani grada Paga.

Facebook komentari

komentara