Portal Otok Pag
Foto: Pixabay/Zarapix

Grad, Srednja škola, Udruženje obrtnika, Ceh ugostitelja i HZZ zajedno za deficitarna zanimanja

U prostorijama Grada Paga ovih su dana sastančili predstavnici Grada, paške Srednje škole, članovi Udruženja obrtnika, Ceha ugostitelja te predstavnici paške ispostave Zavoda za zapošljavanje. Riječ je bila o deficitarnim zanimanjima koje u svojoj ponudi obrazovanja nudi ova Srednja škola, no mladi za ista pokazuju slabo zanimanje ili se njime nakon školovanja ne misle baviti.

Sam gradonačelnik Ante Fabijanić kazao je kako je poznato da na Pagu tijekom ljetnih mjeseci nedostaje radne snage, posebice se tom prilikom osvrnuo na konobare i kuhare čiji je deficit na tržištu iz godine u godinu sve veći.

Zanimljivo je kako će Srednja škola Bartula Kašića pokrenuti program osiguranog zapošljavanja u hotelima nakon završetka školovanja, a predstavnici HZZ-a istakli su kako nude mogućnost prekvalifikacije za određena zanimanja uz pokriće troškova edukacije i prijevoza.

Zaključak koji je donesen jednoglasno je kako će svi sudionici ovih razgovora učiniti sve kako bi se školovani kadar zadržao na otoku, posebice već spomenuti kuhari i konobari, a sam Grad razmotrit će mogućnost financiranja većeg broja učenika za spomenuta zanimanje putem stipendija.

Prema najavama već na sljedećem sastanku nazočit će i ostali predstavnici lokalni samouprava na otoku.

Facebook komentari

komentara