Portal Otok Pag

Iskrcajne luke; Najkritičniji dio između Paga i Zadra

U županijskoj Gospodarskoj komori jučer su sastanak održali predstavnici lokalnih ribara i predstavnici zadarske Uprave za ribarstvo.Tema uvijek aktualna- iskrcajne luke kojih je ako se pita naše ribare nedovoljan broj,a tu su i poteškoće s iskrcajem ribe tijekom ljeta zbog čega neki od njih trpe veliku financijsku štetu.

Riječ je o udaljenim ribolovnim destinacijama pa ribarima treba i nekoliko sati da bi nakon ulova stigli do iskrcajne luke, kazao je za Radio Zadar Ivan Birkić, predsjednik Grupacije ribolova pri HGK.

Najkritičnija su naša mjesta između Paga i Zadra, i onda se dugo vozi, brodovi voze po četiri, pet sati, što je loše, jer se radi o ribi koja ne trpi tako velike i duge vožnje, složni su ribari.

Najteže je ljeti, lokalne vlasti rade sve u cilju jačanja turističke sezone, ribari padaju u drugi plan – čulo se tijekom žustre rasprave na sastanku.

Znači imamo ta mjesta, lokalni čelnici su skloniji turizmu nego ribarstvu, mi tu moramo dogovoriti kako je nama prioritet da što prije iskrcamo ribu, dodali su predstavnici ribara.

Rješenju se ipak nadaju. Naime, sastavili su popis s prijedlogom iskrcajnih luka koji se šalje u resorno Ministarstvo, a zatim sve ide na Vladu.

Facebook komentari

komentara