Portal Otok Pag

Još jedno kršenje zakona od strane Grada Paga? Očita je nebriga za divlji deponij i ruševnu zgradu hotela!

Dugo godina nitko nije mario za dva iznimno vidljiva i teško zaobilazna problema u gradu Pagu. Nije da problema, možda i puno većih, nema na nekim drugim lokacijama, no ovaj put dotičemo se divljeg deponija prema Košljunu i derutne zgrade hotela Bellevue.

Što se tiče divljih deponija Zakon je vrlo jasan – lokalne samouprave su dužne sanirati sve divlje deponije na svom području, zašto to ne čini i Grad Pag ostaje enigma s obzirom na to da nam nisu odgovorili na naše pitanje koje smo im uputili na ovu temu. No, obzirom da trenutno u Gradu Pagu kolektivno ignoriraju sva naša pitanja, nije za čuditi nedostatak odgovora.

Nemamo ni informaciju je li zemljište gdje se nalazi deponij privatno ili gradsko, no svakako su trebali reagirati. Ukoliko je privatno, komunalni redar je trebao izaći na teren te ustanoviti stanje, pronaći vlasnika te narediti uklanjanje deponija te na eventualnu ogluhu vlasnika, ukloniti deponij na teret Grada te uručiti vlasniku račun s kaznom. No, ukoliko je na zemljištu Grada time je stvar utoliko gora jer se očito ne brine o zaštiti okoliša, a samim time i zaštiti zdravlja svojih građana.

Brigu za građane vidimo i na primjeru derutne zgrade Bellevue. Zgrada je doslovno igranje ruskog ruleta s građanima. Terasa hotela koja doslovno visi na cesti po kojoj prometuju automobili i prolaze pješaci prijeti padom i mogućom katastrofom, no godinama se ne poduzima ništa. Zgrada je okupljalište pijanaca i narkomana te služi doslovno kao veliki deponij usred grada. Hotel svojim izgledom samo narušava vizuru grada Paga.

Kada će Grad Pag konačno reagirati i početi brinuti o svojim građanima ostaje nam za vidjeti.

Facebook komentari

komentara