Portal Otok Pag

Kids Run Pag 2018. – Humanitarna utrka za Enu i Martinu

Pridružite nam se i podržite izdaleka i izbliza humanitarnu utrku za bolesne djevojčice s otoka Paga pod pokroviteljstvom Turističke zajednice grada Paga

Nekoliko stotina djece iz vrtića, osnovnih i srednjih škola otoka i odraslih trčat će 27. travnja humanitarnu utrku u gradu Pagu, kako bi sakupili novčana sredstva za liječenje teško bolesnih djevojčica Ene Škoda (8) i Martine Sabolić (12). Ena boluje od rijetke bolesti kostiju, zbog koje je posljednjih godina morala ići u Beč na više od 10 skupih operacija. Martina je pak nekoliko puta operirala kuk i teško je pokretna.

Donacije za humanitarnu akciju prikupljat će se na dan utrke, 27. travnja u kasice Crvenog križa. Donacije se prikupljaju i online putem uplate na račun Hrvatskog Crvenog Križa, koji je posebno otvoren za ovu akciju.

Ime računa: GDCK Crveni Križ Pag
Broj računa/IBAN: HR3024020061500039886
Swift: ESBCHR22
Doznaka: Humanitarna akcija za Enu i Martinu

Utrka pod nazivom ‘’Run Croatia Kids Run 2018’’ održat će se u Pagu u sklopu projekta ‘’Travanj na otoku!’’, a u organizaciji Run Croatie i Udruge Kissa.

Na ideju o utrci došli smo jer želimo djeci s otoka približiti sport i trčanje te pomoći Eni i Martini, a i poruka cijele priče je – vježbanjem do zdravlja! Travanj smo posvetili edukacijama, radionicama, vježbanju, zdravoj prehrani. Briga o zdravlju počinje od malih nogu. Danas je vrlo bitno poticati djecu da se bave fizičkim aktivnostima,poručuju organizatori.

Facebook komentari

komentara