Portal Otok Pag

Kroz mjesec dana paška ispostava Općinskog suda seli se u nove prostorije u Kneževom dvoru

Nakon što je godinama smještena u staroj i derutnoj zgradi koja se u više navrata trebala rekonstruirati, paška ispostava stalne službe Općinskog suda u Zadru trebala se još početkom rujna preseliti u novouređene prostorije u Kneževom dvoru.

No, taj proces nije prošao “glatko” pa se cijela situacija oko preseljenja odgodila. Razlog odgode, kako doznajemo, problem je s grijanjem i klimatizacijom koju je Grad trebao riješiti.

Upitali smo gradonačelnika o trenutnom statusu ovih radova i samog postupka preseljenja i doznali kako će isto biti završeno u narednih mjesec dana.

Istina je da je Sud trenutno u zgradi staroj preko 200 godina i da su im prostori uistinu neadekvatni, zato smo se i potrudili osigurati im uistinu reprezentativne prostorije u Kneževom dvoru, govori nam gradonačelnik Fabijanić.

Već se dva mjeseca intenzivno radilo na problematici injektiranja zidova da bi se osigurala zaštita statičkih preduvjeta. I sama zgrada Kneževog dvora stara je preko 500 godina čime se uvelike mogla narušiti statička stabilnost.

Klimatizacija je uistinu bila problematična jer kod ovakvih građevina ne možete postaviti vanjske jedinice na fasadu. Zato smo se s izvođačem radova dogovorili da se sve jedinice postave u zasebnu prostoriju, dodaje Fabijanić.

Vjerujemo da će sudci, njihovi namještenici ali i ostali zaposlenici paške ispostave zadarskog Općinskog suda svoju časnu zadaću u novim, reprezentativnim prostorijama, obavljati s još više volje i radnog elana dok odlučuju o sudbinama običnih malih građana.

Facebook komentari

komentara