Portal Otok Pag

Nakon neobjašnjivog prestanka emitiranja radio Paga, HAKOM i AEM uputili hitni nadzor

Nakon što je danas iz etera “ispao” program radio Paga koji je s emitiranjem započeo prije svega mjesec dana, a unatoč našim pokušajima da informaciju o istome dobijemo od samih djelatnika ili pak direktorice radio Paga Marije Radoslović, koja je ujedno i zaposlenica Grada Paga na mjestu više stručne suradnice za pripremu i vođenje EU projekata – naišli smo na zid šutnje.

Iako smo kao javno registriran medij, čiji je jedini cilj objektivno informiranje otočana o svim, pa o i ovoj temi, koja je teška oko 300 tisuća kuna godišnje, koliko se za projekt “radio Pag” izdvaja iz gradskog proračuna, pokušali do informacija doći lokalno, učinili smo i ono nacionalno pa smo tako od HAKOM-a doznali kako nisu zaprimili nikakvo očitovanje ili objašnjenje o prekidu emitiranja.

Ista informacija dobivena je i od nadležne regulatorne Agencije za elektroničke medije koja je s Radio Pag d.o.o., inače tvrtkom nakladnikom u 100 postotnom vlasništvu Grada Paga i potpisala ugovor o koncesiji i emitiranju.

I Agencija za elektroničke medije i HAKOM obavijestili su nas da će prema Radio Pag d.o.o. pokrenuti hitni nadzor radi utvrđivanja razloga prestanka emitiranja kao potencijalnog kršenja koncesijskog ugovora i programske sheme na osnovi kojeg je i dobivena koncesija za emitiranje na 94,8 MHz.

Upoznati s gorčinom cijelog projekta, ne konsolidiranosti prilikom pokretanja, nedostatkom proračunskih novaca prilikom početka, manjkom kvalitetnog kadra, odgodom početka emitiranja i tehničkog pregleda opreme – pa do samog početka s lošim startom, pitamo se za koga je osmišljen projekt težak gore spomenuti iznos? Je li cilj uhljebljenje nekolicine otočana koji će se malo igrati jer ih Grad nije imao gdje drugdje zaposliti a poslovi u Komunalcu su raspodijeljeni?

Držimo da tomu nije tako i da će radio Pag u eteru zaživjeti i pokušati konkurirati ostatku stanica na FM spektru. Jer svima je poznato da jedan takav medij na otoku fali svima, što zbog svoje naravi kao dnevnog suputnika kroz život što zbog brzine širenja i plasmana informacija.

Facebook komentari

komentara