Portal Otok Pag
Foto: Danijel Palčić

Nova zora na Julovici nije uspjela svanuti!

Kao što naslov kaže, gosti iz Sv. Filipa i Jakova ovaj put nisu uspjeli parirati na gostujućem terenu te je njihov pozitivni rezultatski niz zaustavljen na Julovici.

Najavljivala se agresivnost i borba s obje strane no domaćini su iskoristili slabost i nedostatak ključnih igrača gostiju, te uz male komplikacije, ipak uspjeli privesti utakmicu mirnom kraju koji je rezultirao prolaskom u sljedeće kolo županijskog kupa.

Vidno oslabljena gostujuća momčad Nove Zore, uspješno se branila, sve do 34. minute kada je prvi mrežu zatresao Antonio Maržić koji se i ranije imao priliku upisati u strijelce. Pažani su dominirali terenom, pokušavali sa svih strana i načina no ipak nisu uspjeli povisiti rezultat do kraja poluvremena.

U drugo poluvrijeme bordo-bijeli ulaze labavo u utakmicu, a gosti koji su već tada, nažalost imali dva igrača manje na terenu radi ozljeda i kratke klupe, iskoristili jedinu neopreznost obrane te poravnali rezultat u 53. minuti golom Danijela Eškinje koje je nakratko unio nadu Novoj Zori.

No mirnoća i koncentracija domaćih rezultirala je dvaju pogodcima. Luka Fabijanić u 75. minuti sa slalom prodorom kroz dvojicu igrača s 5 metara posprema za 2:1, a točku na i stavlja dvostruki strijelac na utakmici Maržić koji je matirao goste u 5 minuta kasnije.

Ušli smo u utakmicu agresivno i držali smo se plana, a to je da vodimo glavnu riječ na terenu. Nakon prvog gola smo se opustili i dopustili im da postignu taj gol. Sva sreća, ostali smo mirni i priveli utakmicu kraju na onaj način kako smo i htjeli te ćemo se i dalje nastaviti pripremati za sljedeću kup utakmicu i prvenstvo koje se nastavlja drugi vikend, kaže Josip Žunić, igrač NK Paga.

Ovom pobjedom NK Pag je nastavio odličan posao i nadamo se da će se u budućnosti tako i nastaviti. Jer najvažnije utakmice tek slijede.

Na Julovicu već za tjedan dana dolazi Vrčevo u kupu, a u subotu naši momci putuju u Poličnik gdje će snage odmjeriti s posljednjeplasirane Murvice predvođene iskusnom ikonom zadarskog nogometa Jakovom Suraćem.

Facebook komentari

komentara