Portal Otok Pag

O povećanju cijene karata očitovala se i Agencija za obalni linijski prijevoz

Povodom pisanja našeg ali i ostalih portala o povećanju cijena karata, o svemu se očitovala Agencija za obalni linijski prijevoz, čije priopćenje donosimo u cijelosti…

Sve to rezultat je usklađenja cijena putnih karata s odredbom  Zakona o izmjenama i dopunama zakona o prijevozu u linijskom i povremenom obalnom pomorskom prometu iz 2016. godine, koja propisuje da visina popusta za povlaštene, odnosno otočne karte može iznositi najviše do 50 posto od  sezonske cijene karte.
Agencija je uskladila cjenike s navedenom odredbom u natječajima za obavljanje javnog prijevoza za održavanje državnih linija koji su provedeni ove godine, a za dodjelu ugovora s primjenom od 1. siječnja 2018. godine.

Također, Upravno vijeće Agencije za obalni linijski pomorski promet je na 22. sjednici održanoj 20. prosinca 2017. razmatralo je mogućnost poticanja povećanja prometa putnika i određenih kategorija osobnih vozila na otoke u izvansezonskom razdoblju te uputilo Preporuku brodarima na trajektnim linijama o smanjenju cijene karata u iznosu od 20 posto od izvansezonske cijene karata u dane vikenda (od petka do nedjelje).

Mjera bi se primjenjivala u razdoblju od dva mjeseca, i to  početkom 2018. godine a za sljedeće kategorije: osobe, djeca od 3 do 12, osobni automobil (do 9 sjedala) do 5,00 m dužine i/ili 2,00 m visine, osobni automobil (do 9 sjedala) preko 5,00 m dužine i/ili 2,00 m visine, motocikl, moped, motocikl s prikolicom, tricikl, četverocikl, bicikl.
Po isteku navedenog probnog razdoblja, ovisno o učincima provedbe te preporuke, razmotrit će se mogućnost daljnje primjene, a osobito uzimajući u obzir pokazatelje povećanja iskoristivosti kapaciteta brodova te financijski efekt primjene preporuke.

Facebook komentari

komentara