Portal Otok Pag

Očekuje nas prvi veliki hladni val; Otok će se u četvrtak probuditi na -4°C

Pred nama je novi hladni val koji će diljem zemlje donijeti niže temperature od onih proteklih nekoliko dana. Nad našom će se zemljom nadviti ciklona koja će donijeti  relativno stabilno, uglavnom suho i djelomice sunčano vrijeme no uz hladnija jutra nego je to bilo u ponedjeljak.

Istočne krajeve zemlje ujutro će obaviti magla, osobito na području Posavine dok će danju prevladavati djelomice sunčano vrijeme. Jutro će biti hladno uz minuse koji će se kretati od -3 do -6 stupnjeva Celzijevih dok će dnevni maksimalac iznositi samo 2 stupnja. Još hladnije bit će ujutro u središnjoj Hrvatskoj, uz temperaturu između -8 i -5 °C. Nakon magle i niskih oblaka bit će barem djelomice sunčano uz temperaturu oko 2 °C.

Najhladnije u Gorskom kotaru i Lici

Najhladnije će biti u Gorskom kotaru i Lici, ujutro uz temperaturu i oko -10°C, a najviša dnevna većinom oko 0 °C. Hladno će biti i u unutrašnjosti Istre, dok će na sjevernom Jadranu najniža temperatura biti između 0 i 4 °C, a najviša dnevna između 6 i 8 °C. Prevladavat će sunčano, u gorju ujutro s maglom i niskim oblacima koji se mogu i dulje zadržati. Uz obalu će puhati umjerena i jaka, podno Velebita i vrlo jaka bura.

Na Otoku bi temperature vrlo lako mogle ići i do -6ºC, koliko se očekuje na mjernoj postaji na mostu u noći sa srijede na četvrtak. Ostatak otoka, prema prognozi DHMZ-a “grijat” će se na -3°C koliko će se mjeriti u jutarnjim satima, pa do 6°C koliko bi mogli biti dnevni maksimalci.

Facebook komentari

komentara