Portal Otok Pag

Od sutra za 10,3 milijuna kuna možete kupiti Hotel Bellevue; Hoće li se konačno riješiti problem derutnih zgrada?

Sutra će, dakle u srijedu 9. svibnja, na drugoj elektroničkoj javnoj dražbi za 10,3 milijuna biti ponuđen Hotel Bellevue u Pagu.

Početna cijena tako je za čak 7 milijuna manja od utvrđene vrijednosti ovog hotelskog kompleksa, ako ga se tako i dalje može nazvati.

Naime, nekretnine koje se protežu na više od deset tisuća kvadratnih metara, koje su nekada predstavljale perjanicu paškog hotelijerstva, devastirane su ubrzo nakon privatizacije tvrtke Hoteli Pag.

Izgrađenog daleke 1968. Hotel Bellevue krasile su 5*****, a sutra će se zainteresirani nadmetati za paviljone hotela, restoran, vinograd te niz pašnjaka koji pripadaju kompleksu Bellevue.

Javna elektronska dražba traje do 22. svibnja.

Nekadašnja perjanica – danas komunalni problem

Prije skoro dva mjeseca pisali smo o divljim deponijima na području Grada Paga, te o derutnoj zgradi hotela Bellevue i tada smo postavili pitanje gradu Pagu – što s njima.

– Svi divlji deponiji na području Grada Paga su u šestogodišnjem programu sanacije divljih deponija. Što se tiče hotela Grad Pag poduzeo je sve mjere koje je mogao s obzirom na to da Grad nije vlasnik a za detaljnije informacije obratite se vlasniku, kazao je za Portal Otok Pag gradonačelnik Ante Fabijanić.

Možda bi Grad trebao sada reagirati, pa počistiti i sanirati dijelove koje se nalaze na javnom dobru ili barem one koji ugrožavaju kretanje po takvim dijelovima, pa nakon prodaje novom vlasniku ispostaviti račun za radove. Ta svi dobro znamo koliko je Grad u problemima zbog milijunskih sudskih odšteta koje će još dugo vremena opterećivati proračun Grada Paga.

Facebook komentari

komentara