Portal Otok Pag

Ovako Pag glumi Arktik; Pogledajte službeni trailer The Terrora i pročitajte uzbudljiv scenarij

The Terror je inspirirana istinitom pričom i zasnovana na istoimenom romanu Dana Simmonsa, a prati Kraljevsku pomorsku ekspediciju u opasnoj potrazi za arktičkim Sjeverozapadnim prolazom.

Plovidba nemirnim vodama suočava posadu s brojnim izazovima. Okruženi zimom, napušteni i bez mogućnosti da pobjegnu s ledenog kraja svijeta, članovi Kraljevske pomorske ekspedicije se pokušavaju izboriti za opstanak s ograničenim izvorima hrane, vode i oružja, strahom od nepoznatog i nedostatkom vjere.

Očajni u pokušajima da prežive, članovi posade borit će se ne samo s nedaćama koje su ih snašle nego i međusobno. Stvarna ekspedicija, organizirana 1845., izazvala je brojne spekulacije jer je više od 120 članova posade nestalo pod nerazjašnjenim okolnostima. Poslije gotovo 175 godina brodove su slučajno pronašle arktičke istraživačke grupe 2014. i 2016. godine.

“Serija The Terror inspirirana je istinitom pričom, a gledatelje će povesti na zastrašujuće putovanje kroz povijest, upoznati ih s kompleksnim likovima, neukrotivim ljudskim duhom i svim užasima i obećanjima jednog neotkrivenog svijeta. Nestrpljivo iščekujemo da zajedno s gledateljima isplovimo u ovu opasnu ekspediciju”, poručili su David Kajganich i Soo Hugh.

Glavni zapovjednik ekspedicije je Sir John Franklin (Ciarán Hinds). On je kapetan broda Njezina Veličanstva koji nosi naziv Erebus, iskusni vođa s pomalo okaljanom karijerom u Kraljevskoj mornarici, čovjek kojeg svi vole, a nitko ne poštuje. U posljednjoj polarnoj ekspediciji njegovi su ljudi gubili živote pa teži vratiti ugled i slavu otkrivanjem morskog prolaza koji Arktik spaja s Pacifikom, prenosi Index.

Njegova ambicija ekspediciju dovodi u veliku opasnost. Kapetan Francis Crozier (Jared Harris) zapovijeda brodom Terror. Ovaj prekaljeni mornar, Irac, drugi je zapovjednik ekspedicije, to je status s kojim se morao pomiriti. Kad ekspediciju zadese velike nedaće, Crozier napokon dobiva priliku za dokazivanje, no pitanje je hoće li biti dorastao izazovu i uspjeti spasiti svoju posadu.

U ekspediciji sudjeluju i liječnici, najmlađi od njih, doktor Harry Goodsir (Paul Ready), empatičan je i visoko moralan čovjek čiji je zadatak istražiti prirodni svijet Arktika. On prvi spoznaje da u njihovoj nedaći sudjeluju i neobjašnjive sile koje pokušava razumjeti i povezati se s nepoznatom ledenom pustoši i domorocima koji u njoj obitavaju. Jedna od njih je Lady Silence (Nive Nielsen), kako su je prozvali mornari. Ona je kći šamana, koja otkriva prisutnost brodova punih Europljana. Boji se da oni mogu narušiti osjetljivu ravnotežu njezine zemlje. Morat će otkriti način kako zaštititi svoj narod, ali i pomoći članovima ekspedicije u njihovom pokušaju da prežive…

Facebook komentari

komentara