Portal Otok Pag

Pag II po nalogu nepoznate osobe iz Grada posjekao stabla na Uhlincu; Tvrde da su bila bolesna

Stabla smo posjekli mi iz Pag II, po nalogu Grada Paga, odgovorio nam je djelatnik Pag II Dario Šupraha na pitanje koje danas zanima sve građana Paga – tko je posjekao stabla na Uhlincu?

Strašan prizor posječenih stabala i opće čuđenje i zgražanje prolaznika, prizor je koji nas je jučer popodne zatekao doslovno iza zgrade Gradske uprave. Mišljenja ljudi su da je ovaj “stablocid” počinjen nepotrebno, jer su stabla bila zdrava.

Tog mišljenja nisu bili u Pag II, odnosno Gradu Pagu koji je izdao nalog za sječu. Iako nam čitatelji koji su nazočili rezanju tvrde da je samo jedno stablo bilo bolesno, posječena su – sva!

Stabla su bila bolesna. Tko je odredio da su bolesna, previše pitate, odgovorio je Šupraha iz Pag II.

Pokušaj da se dozna više informacija iz Grada Paga, pa i konkretno informacija tko je potpisnik naloga za sječu stabala – nije urodio plodom. U Gradu Pagu praktično i ne znaju da su ispilana stabla praktično u njihovom dvorištu.

Tamošnja djelatnica kaže da je gradonačelnik Ante Fabijanić na putu, a da nije sigurna da li su pročelnici uopće upoznati s tim problemom.

Foto: Matija Lipar

Više detalja smo pokušali dobiti od pročelnice Upravnog odjela za komunalni sustav i prostorno uređenje Ana Šupraha, ali do nje nismo mogli doći.

Pitamo ih zato, ovako, javno putem našeg portala, pošto znamo da nas čitaju – gradonačelniče i pročelnice Šupraha zašto ste posjekli predmetna stabla?

Do odgovora samog gradonačelnika ili pročelnice, ostaje nam samo s nostalgijom promatrati bujne zelene krošnje, fotografirane prošle godine.

Facebook komentari

komentara