Portal Otok Pag

Paški Međunarodni festival čipke predstavlja se u svibnju na Festivalu u Vukovaru

1. Festival nematerijalne kulturne baštine, turističkih manifestacija, atrakcija i destinacija „SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ“ održat će u Vukovaru od 3. do 6. svibnja 2018. godine.

Festival je predstavljen ususret početku nove, 2018. godine koja je ujedno i Europska godina kulturne baštine,  a njegova je jedinstvenost u tome što se radi o prvom hrvatskom festivalu na kojem će se predstaviti zaštićena hrvatska nematerijalna kulturna baština koja se nalazi na nacionalnoj i UNESCO-voj listi,  uz najatraktivnije turističke manifestacije, atrakcije i destinacije iz cijele Hrvatske.

Posebno nam je drago da će naš Vukovar biti domaćin ovog, 1. Festivala nematerijalne kulturne baštine, turističkih manifestacija, atrakcija i destinacija. Vukovarsko-srijemska županija je inače s projektom projekta Vukovar – Vučedol – Ilok  nacionalni pobjednik Europske destinacije izvrsnosti, a uz činjenicu da je naš grad i županija posebno bogat turističkim sadržajima, raduje nas da ćemo biti domaćini našim kolegama, turističkim djelatnicima i brojnim gostima iz svih krajeva Hrvatske. Ovim projektom potvrđujemo da je Vukovar grad zajedništva, pozitivne energije i s tom porukom krećemo u pripreme festivala“, rekla je na predstavljanju  Rujana Bušić Srpak, direktorica ureda TZ Vukovarsko-srijemske županije.

Predstavnici Grada Vukovara i Vukovarsko-srijemske županije složili su se da ovaj festival nosi ogromnu vrijednost za grad Vukovar koji će od 3. do 6. svibnja 2018. godine postati pravo turističko središte, a broj manifestacija koje se prijavljuju za predstavljanje u okviru 1. Festivala nematerijalne kulturne baštine, turističkih manifestacija, atrakcija i destinacija „SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ“, raste iz dana u dan.

Tako će se u Vukovaru uz Međunarodni festival paške čipke predstaviti i Zvonimirovi dani, Knin, Krčki sajam s Krka, Porcijunkulovo, Čakovec, Kupske noći, Sisak, Festival dalmatinskih klapa, Omiš, Ogulinski festival bajke, Ogulin, Thrill blues Festival, Trilj, Kaj su jeli naši stari, Vrbovec, Đakovački vezovi i mnoge druge manifestacije, a najavljeno je i sudjelovanje hrvatskih manifestacija iz dijaspore.

Facebook komentari

komentara