Portal Otok Pag
Foto: Grad Pag

Pregršt događanja za posljednji vikend Adventa u Pagu

Prema najavama organizatora ovogodišnje Adventa u Pagu, vikend bi trebao obilovati pregrštom događanja i zanimljivosti.

Pa će se tako ovaj petak na Trgu Petra Krešimira IV. s počekom u 11 sati u organizaciji Grada Paga održati veliki božićni domjenak namijenjen ne gradskim ocima i dužnosnicima, već građanima Paga.

Najavljen je tom prigodom veliki švedski stol koji će obilovati blagdanskim delicijama, čije autorstvo i kreaciju supotpisuju kuhari Dječjeg vrtića “Paški mališan” i srednje škole Bartula Kašića.

No, tu ponudi nije kraj. Nju će dodatno upotpuniti štandovi s božićnim ukrasima koje priprema spomenuti vrtić i škola uz pomoć dječjeg zbora “Vijolice”.

Članovi veslačkog kluba “Pag” nešto kasnije po rasporedu događanja, točnije u 18 sati, u adventskoj kućici, pripremat će hranu i kuhano vino. U susjednoj kućici smjestit će se debeli bradonja sa Sjevernog pola koji će okupljene mališane darivati slatkišima.

Nešto ozbiljniji ton ove proslave očekuje se od 19 sati u prizemlju Kneževog dvora gdje je na rasporedu koncert Gradske glazbe Pag.

Zabavno će biti i u subotu

Subotnja zabava započinje u 18 sati uz članove Fan kluba klape “Sol” koji će pripremati hranu i kuhano vino u adventskoj kućici, dok će pola sata kasnije u prizemlju Kneževog dvora započeti predavanje “Na adventskom putu Božiću ususret”.

Predavač ove zanimljive tematike paški je župnik don Gašpar Dodić a njemu će se povremeno na pozornici pridruživati i Dječji crkveni zbor koji će izvoditi prigodni glazbeni program.

Facebook komentari

komentara