Portal Otok Pag
Foto: Zarapix/Pixabay

Radio Pag napokon započinje s emitiranjem tijekom siječnja, obećanje je iz Grada

Iako je koncesionar Radio Paga, tvrtka Radio Pag d.o.o. koncesiju za emitiranje radijskog programa dobila još u travnju, s emitiranjem se do današnjeg dana nije započelo zbog cijelog niza zavrzlama.

Najveća je ona da u gradskom Proračunu nisu postojala osigurana sredstva za radio postaju, pa je cijela priča zapravo – zaustavljena.

Kako doznajemo u razgovoru s gradonačelnikom Paga, Antom Fabijanićem, početak emitiranja, vrlo je izvjesno, započet će u siječnju 2018. godine.

Dogodile su se neke situacije koje su jednostavno iziskivale vrijeme da se riješe, govori nam Fabijanić i nastavlja kako je cijela procedura odužena jer sam Grad u Proračunu nije osigurao sredstva, pa je cijela stvar stavljena na čekanje.

Mi smo o svemu obavijestili Agenciju za elektroničke medije koja će, vjerujemo, imati sluha i sačekati s odlukom o eventualnom oduzimanju koncesije, dodaje Fabijanić.

I od same Agencije zatražili smo očitovanje, no kako do trenutka pisanja ovog teksta isto nije pristiglo, telefonski smo doznali kako je Agencija zatražila od koncesionara očitovanje na kašnjenje početka emitiranja, iako je već postavljen odašiljač koji je povremeno uključen na frekvenciji 94,8 MHz.

Sama direktorica Radio Paga, Marija Radoslović, nije nam htjela komentirati kašnjenje početka rada ove radio postaje u 100-postotnom vlasništvu Grada Paga.

Iako je dao naslutiti da su određeni akteri s cijelom pričom oko osnivanja radija i sudjelovanjem u natječaju za dobivanje koncesije požurili cijelu situaciju dovevši sam Grad u nezavidan položaj, nije htio ponaosob imenovati nikoga, već je samo zaključio kako se cijela stvar napokon riješila.

Dodajmo ovome kako je Radio Pag d.o.o. odlukom Vijeća za elektroničke medije dobilo koncesiju za obavljanje poslova radija na rok od 9 godina.

Facebook komentari

komentara