Portal Otok Pag
Foto: Zarapix/Pixabay

Razvojna agencija ZADRA NOVA ulaže 1,9 milijun kuna u otočno zdravstvo; Investicije u Povljani i Pagu

Razvojna agencija ZADRA NOVA trenutno kroz nekoliko EU fondova provodi projekte iznimno važne za primarnu zdravstvenu zaštitu na otocima, posebice za sjeverni dio Zadarske županije.

U tijeku je tako projekt naziva “Poboljšanje pristupa primarnoj zdravstvenoj zaštiti s naglaskom na udaljena i deprivirana područja kroz ulaganja u potrebe pružatelja usluga zdravstvene zaštite na primarnoj razini na otocima Zadarske županije” koji bi trebao unaprijediti zdravstvenu zaštitu na slabo naseljenim otocima.

Aktivnosti teške 1,9 milijun kuna od čega je čak 1,6 milijuna nepovratnih sredstava iz EU fondova za regionalni razvoj, provode se u suradnji s Domom zdravlja Zadarske županije, dok sama ZADRA NOVA vrši ulogu vanjskog stručnjaka za pisanje, pripremu i provedbu projekta.

Završili smo s dvije nabave za dijagnostičko – terapijsku te medicinsko – tehničku opremu ginekološke ordinacije u Pagu koja je opremljena ultrazvukom i pripadajućom sondom, ali i manji infrastrukturni radovi na ordinaciji u Povljani, doznajemo od Bernarda Marune, pročelnika za zdravstvo, socijalnu skrb, udruge i mlade pri Zadarskoj županiji.

Osim same opreme za djelatnosti obiteljske medicine i zdravstvene zaštite specijalizirane za žene, u planu je i nabavka opreme za dentalnu zaštitu, dodao je Maruna.

Riječ je, kako doznajemo, o stomatološkoj stolici s pripadajućim instrumentima posljednje generacije za ordinaciju u Pagu.

Dodajmo kako su spomenutim sredstvima osim mjesta na otoku Pagu obuhvaćena i još neka mjesta na otocima Zadarskog arhipelaga, poput Božave, Ista, Molata, Neviđana i Vira.

Facebook komentari

komentara