Portal Otok Pag

S 2,12 promila alkohola u krvi prouzročio prometnu nesreću na Pagu

Proteklog vikenda, policijski službenici PU zadarske su tijekom provođenja akcije Vikend kontrolirali 815 vozila i vozača, a poduzeli su 472 represivne mjere.

Alkotestirano je 96 vozača od kojih je njih 24 bilo pod utjecajem alkohola, 210 vozača je prekoračilo propisano ograničenje brzine, 2 su vozila bez vozačke dozvole, 3 vozila bez tehničkog pregleda i registracije, 42 vozača nisu poštivala prometni znak, 17 vozača je nepropisno pretjecalo, 1  je vozio bez zaštitnog pojasa, 8 bez zaštitne kacige, 5 vozača je koristilo mobitel u vožnji.

Iz prometa su isključena 24 vozača  i 5 vozila. U tom se vremenu dogodilo 28 prometnih nesreća, u kojima su dvije osobe lakše ozlijeđene.

U subotu u 18 sati, u Dinjiškoj na Pagu, 47-godišnjak je upravljajući Audijem (ZD) prouzročio prometnu nesreću s materijalnom štetom, pod utjecajem alkohola od 2,12 g/kg, što je najveća koncentracija alkohola zabilježena tijekom vikenda. Protiv vozača se podnosi optužni prijedlog zbog više prekršaja iz Zakona o sigurnosti cestovnog prometa.

Facebook komentari

komentara